Menu

Deel bericht

WhatsApp

Afscheid van de Sc. Meddo dames.

Afgelopen zondag was er een speciale wedstrijd ingelast, Meddo 3 tegen de Dames, om het afscheid van 3 damesspeelsters een feestelijk tintje te geven. Door familiaire verplichtingen kon ik daarbij niet aanwezig zijn maar uit “betrouwbare bron” heb ik een uitslag van 7-1 meegekregen. Als het anders is, meld het even naar julius.overkamp@gmail.com, dan kan ik de boze gezichten nog voorkomen! Voorzitter Tom had gesteund door bijdragen van Anita en Aurelia heel wat ups en weinig downs op papier gezet zodat zijn toespraak nog lang niet is vergeten.

Onderstaand een korte samenvatting van zijn speech:

De afgelopen jaren hebben ik 2 senioren mogen huldigen omdat zij 250 wedstrijden of meer voor het herenteam hadden gespeeld maar nu zijn jullie aan de beurt.

Eigenlijk komt het  in het kort hier op neer:

Ik weet b.v. dat jij Martine, ook wel Tinus genaamd, een stoere en taaie linksback is, die voortdurend haar mondje open heeft om zichzelf en anderen te motiveren.

Dat jij Joyce een vrouw naar mijn hart bent, want jij mag graag fysiek en (zo af en toe) ietwat gemeen voetballen en je bent een tegenstander die je 2x/3x tegen komt

En bij Ilona kwam mij direct naar boven, dat ik jou altijd goed kon horen als jij de bal in de diepte wilde hebben, maar ook jouw snelle en vaak onnavolgbare acties.

En dan even de finesses:

Martine:

Je bent lid sinds 17 november 2005, kwam als Zwolse van voetbalvereniging Grol, maar je bent supergoed ingeburgerd in Meddo. Speelt altijd met tomeloze inzet als back, maar doelpunten maken kan je ook, soms tot je eigen verbazing, ook nog hele mooie ook

Jij bent niet je mondje gevallen en je laat je altijd horen in het veld, Ook een trainer moet niet te soft zijn, vind jij. Je houd van aanpakken.

Bij pijntjes en blessures moet je bij jou zijn Jij zorgt ervoor dat iedereen de wedstrijd kan uitspelen, ……tapeje erom, pijnstillertje erin en je kan weer door. Hoppa!

Ook was jij een van de helden die Dolf heeft gereanimeerd. Onvergetelijk!

Jij bent leidster en trainster geweest bij de jeugd in verschillende leeftijdscategorieën en organiseert b.v. graag spelletjesavonden.

Je houdt uiteraard van een feestje…vooral de Zwolse kermis. Dat is het hoogtepunt van het jaar, maar je bent ook al jaren vaste klant bij Kappie, Casper van Uem.

Martine, je zegt al jaren…. misschien moet ik wel stoppen, bang dat je het team tot last bent , maar gelukkig bleef jij nog vele jaren door gaan.

Nu ga je toch echt stoppen bij dames en het bestuur heeft het aantal wedstrijden geteld en kwam tot een mooi aantal van 250 wedstrijden. Een prachtige mijlpaal waarmee we je van harte feliciteren.

Joyce:

lid sinds 1 november 1995, bijna 23 jaar, op 7 jarige leeftijd begonnen. Vanaf seizoen 2002-2003 voor het damesteam uitkomend.

Joyce, jij bent een hardwerkende middenvelder, die ook in de laatste linie goed uit de voeten kan. Jij schuwt een sliding niet en dat leidde in de wedstrijd tegen Gendringen zelfs eens tot een rode kaart. De eerste Meddose voetbalster die een rode kaart kreeg. Joyce als echte speurneus (dit is jouw werk) had jij echter uitgezocht dat dit niet eens kon in de klasse waarin we voetballen, maar de wedstrijd schorsing was een feit. Het kwam toch nog goed: die ene wedstrijd kon je wel hebben, want je was er toch niet die zondag.

Al jaren kom je trouw van elders, vanwege studie en later werk, om toch maar te blijven trainen en voetballen. Tijdens de wedstrijden word je vaak aangemoedigd door je vriend en ouders. Zij zijn trouwe supporters, die vol belangstelling jouw acties volgen en die er nu ook zijn om te horen, dat jij maar liefst 275 wedstrijden gespeeld hebt bij de dames. Een geweldige prestatie. Van harte gefeliciteerd

Ilona :

lid sinds 1 februari 1993, dus al 25 jaar. Hierbij wil ik je alvast uitnodigen voor de jaarvergadering van dinsdag 18 september (3e dinsdag in september) waar ik je mag huldigen en feliciteren met je 25 jarige lidmaatschap.

Op 7 jarige leeftijd begonnen. Vanaf seizoen 2000-2001 voor het damesteam uitkomend. In de jeugd hing letterlijk aan de leiders/trainers : ff lekker knuffelen/hangen als jeugdspeelster. Dat vond je helemaal het einde. Een soort dartelende hinde. Dat doe je nu ook nog steeds…bij Ulrich b.v??? Of met je man en kinderen???

Je bent een goaltjesdief, die ook op andere posities goed uit de voeten kan en die ook nog goed kan keepen. Goede voetballers zijn nu eenmaal ook goede keepers.

Zelfs na de geboorte van je kinderen ben je fanatiek blijven voetballen, maar altijd heb je gezegd, als ik 25 jaar lid ben stop ik. Dus zover is het nu! Alle formulieren tellend kwamen we tot een geweldig aantal van 300 wedstrijden. Een super mooi aantal, waarmee we je graag van harte feliciteren.

Maar we zouden mensen tekort doen als we het hier bij laten:

Ulrich en Mark, Mandy, Manon en Julia:

Jullie gaan helaas ook stoppen en namens het bestuur willen we jullie bedanken voor jullie inzet, enthousiasme en gedrevenheid. Die passend is bij dit fanatieke damesteam. We hopen dat jullie volgend seizoen met enige regelmaat het team weer komen aanmoedigen. Want dat zal hen zeker een goede boost geven.

Mark ten Pas stopt als grensrechter en Ulrich als trainer terwijl Mandy ten Damme voor een half jaar stage naar Canada gaat, Manon Höfkes stopt als leidster en Julia Dunnewold stopt met voetballen.

Als nederige volger op afstand, kan ik jullie alleen maar mijn dankbaarheid tonen en jullie het beste wensen / Juul.

Zie ook de foto’s in de fotomap!

 

 

 

 

 

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop