Menu

Deel bericht

WhatsApp

Alte Herren Sc. Meddo op bezoek in Ammeloe.

Vrijdag wat laat in de middag naar Ammeloe om onze Alte Herren aan te moedigen. Nu moet ik daar nog wel wat weer over vertellen. De kreet “Alte Herren” wordt voor namelijk gebruikt bij onze buren en betekent zoveel als bij ons de Veteranen. Niet precies want de leeftijd van de Alte Herren begint volgens horen van een Duitse insider op 32 jarige leeftijd!! terwijl bij ons 40 jaar wordt aangehouden. Nou dat was te merken. Kwam een beetje te laat binnen maar werd direct al met een grote achterstand van onze Knarren geconfronteerd. Duitse Nederlander Lothar, collega van Macneal, had me vooraf al een beetje op de hoogte gebracht. Tegenstander FC Ottenstein bleek onze sterren met 14-0 in te maken. Conclusie, onze jongens moesten nog een beetje wennen!

Even tijd om wat meer over Ammeloe te vertellen. Ammeloe heeft een beschermd dorpsgezicht, dus je kunt daar zo maar niet iets veranderen zonder toestemming van de Gemeinde en heel bekend is door de Gasthof “Zur Alten Post”, van de zo bekende schnitzels in het formaat XXXL. Veel landgenoten weten dit al.

Eten en drinken terzijde, onze tweede tegenstander is dan organisator SF Ammeloe, die zo bij de eerste aanblik toch wat minder gevaarlijk lijken. Klopt, werd maar 0-6 verlies. Nog een wedstrijd te gaan en wel tegen de ons zo bekende jongens uit Rekken. Weer verlies met 1-8 en goed opgemerkt een tegengoal. Een prachtige nog wel van Macneal die eigenlijk alle frustraties goedmaakte. De Duitsers noemen dit een Fallrückzieher, maar ik heb alleen de Rückzieher gezien. Voor wel een beauty, die door dochters van Wilfried nog net op de smartphone kon worden vastgelegd. Zal wel niet scherp zijn geworden!

Dat we de hoofdprijs niet zouden winnen, daar was iedereen het wel over eens, maar toch een prijs zou mooi zijn. Op  de foto kun je zien dat Macneal een envelope met inhoud krijgt overhandigd en vele mooie woorden. Ik weet niet de afloop, maar het zou maar zo kunnen zijn dat het nog lang onrustig bleef in Ammeloe.

Eindconclusie: elke motor heeft tijd nodig voor warmlopen en een oude kreet als “betje rit d’ran helpt” is ook nu nog van toepassing.

Juul.

 

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop