Menu

Deel bericht

WhatsApp

Een héle speciale zondag!

Zondag 29 mei, rondom de laatste thuiswedstrijd van het eerste elftal, die met 3-1 gewonnen werd waardoor handhaving in de 4e klasse een feit werd, waren er allerlei bijzonder activiteiten georganiseerd. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en konden alle festiviteiten op en rondom het veld onder grote belangstelling plaats vinden.

 

In de rust van de wedstrijd Sc. Meddo 1 – Ajax Breedenbroek 1, werd Jolanda Bent als eerste in het zonnetje gezet”, omdat zij na ruim 35 jaar begeleidster geweest te zijn van de “pupil van de week” aangegeven had hiermee te moeten stoppen. Zo’n beetje elk Sc. Meddo jeugdlid heeft zij op een zondagmiddag wel onder haar hoede gehad. Zij ontving de pupil, stak hen in een bijpassend trainingspak, begeleidde hen naar het veld waar o.a. de aftrap van de wedstrijd werd verricht, waarna in de pauze de lootjes van verloting getrokken werden. Uiteraard kregen ze dan nog een drankje, een patatje en als toetje kreeg een bal met alle handtekeningen van de spelers en staf. Hiermee kwam er dan een einde aan een onvergetelijke middag, die in ieders herinnering gegrift staat. Naast het begeleiden van de pupil van de week, het verzorgen van de prijzen van de verloting en jarenlang trainen van jeugdspelers is hiermee een einde gekomen aan haar vrijwilligerswerk bij onze club. In geval van nood wil Jolanda nog wel bijspringen, maar haar regelmatige aanwezigheid op de zondag zullen we gaan missen. Van Anita kreeg ze een enkele attenties als blijk van dank voor haar jarenlange, trouwe inzet voor onze club.

Vervolgens was Hennie Esselink aan de beurt, omdat hij al jarenlang bij weer en wind bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal bij de ingang van ons sportpark ’t Konder kaartjes staat te verkopen. Speciaal voor hem is een ‘entreehok’ geplaatst, zodat hij voortaan niet meer in de regen hoeft te staan. Hennie verkoopt al zeker tien jaar entreekaartjes, waarbij hij gebruik maakt van een speciaal ontwikkeld geldkistje, met beugels vastgeklonken aan een hek. Maar de “barre arbeidsomstandigheden” zijn nu verleden tijd omdat er door de onderhoudsgroep een speciaal gebouwd entreehokje door hem geopend werd. Het hokje is gebouwd in de stijl van de eerste kleed accommodatie van sc. Meddo, namelijk “het kippenhok van Snijders’’. Ter herinnering aan de beginjaren hangt er een grote foto van de eerste kleedkamers aan de achterwand van “Hennies accommodatie”. Ook hangen er de schakelaars van de eerste verlichting op het Hazenveld (bewaard en vervolgens geschonken  aan de club door Theo Overkamp) in dit hokje. Onder toeziend oog van velen heeft Hennie deze accommodatie geopend, waarna hij en Theo als eerste het entree hokje van binnen konden bewonderen.

Na de wedstrijd werd er door Judith Hoog Antink afscheid genomen van het volledige kader van ons eerste elftal. Björn Zweerink gaat ons na drie jaar verlaten en vervolgt zijn loopbaan bij MEC. Waar hij het eerste jaar nog startte als assistent, was hij de afgelopen twee jaren onze hoofdtrainer. Jeroen Jolink wordt volgend jaar de keeperstrainer bij FC. Trias en daarmee komt er ook een einde aan zijn tijd als fanatieke assistent bij onze club. Tevens gaan Rick Nijweide en Eugène te Koppele stoppen. Werkzaamheden en een naderend vaderschap noodzaken het Rick om te gaan stoppen en Eugène gaat na 3 seizoenen fanatiek vlaggen ook stoppen met al zijn vrijwillige werkzaamheden. Voorlopig gaat hij rust nemen, maar wellicht kunnen we hem nog wel weer ergens voor porren, want Eugène heeft al héél véél verschillende vrijwilligerswerkzaamheden voor de club verricht, maar nu even niet meer.                       Judith bedankje de mannen voor hun inzet, betrokkenheid en enthousiasme en allemaal kregen ze naast een mooi boeket, een lekkere attentie om mee te nemen naar huis.

Vervolgens werden Niek Pampiermole en Mike Kersten op de voetbalmat geroepen. Zij werden na de wedstrijd in het zonnetje omdat het bestuur door corona hiertoe niet veel eerder in de gelegenheid was.

Niek is als 7 jarig mannetje op 1 september 1994 lid geworden van onze club en in het seizoen 2004-2005 heeft hij op 17 jarige leeftijd al 3x een wedstrijd in het eerste elftal gespeeld. Daarna volgden er nog vele wedstrijden als sluitpost en in het seizoen 2019-2020 heeft hij in het jaar van de promotie zijn laatste wedstrijd in het 1e gespeeld. In al die jaren was hij (en is nu ook nog steeds) een hele sterke lijnkeeper met katachtige reacties en straalde (straalt) hij enorm veel rust uit. Maar inwendig was Niek ongelofelijk fanatiek die enorm kon balen van een foutje. Doordat hij al die jaren trouw aanwezig was op trainingen en wedstrijden kwam hij uit op maar liefst 259 wedstrijden. We hebben Niek gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal en bedankt voor alles wat hij daarmee voor de club hebt gedaan.

Mike was nog 6 jaar toen hij op 1 oktober 1998 lid werd van onze club. Als echte linkspoot speelde hij in het seizoen 2007-2008 zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal, maar de jaren volgden er nog velen. Volgens eigen zeggen heeft hij op elke positie in het eerste elftal gespeeld, behalve keeper. Onder Ronald Ebbers speelde hij als laatste man, maar dat bleek geen groot succes, want de wedstrijd tegen Bredevoort ging maar liefst met 7-0 verloren. Beter ging het als aanvaller want volgens voetbal Oost heeft hij 85 goals gescoord in Meddo 1. Mike was een aanvaller die het balletje in de zestien meter graag in de voeten kreeg, want dan kon hij lekker draaien, tegen de tegenstander aan leunen, het balletje breed of af leggen zodat een medespeler kon scoren of zijn kont erin draaien om onverwachts zelf te scoren. Onder trainer Dennis Teunissen schreef hij met alle andere betrokkenen Sc. Meddo geschiedenis. Op zondag 2 juni 2019 wonnen zij in de nacompetitie van Sc. Rijnland met 6-2 en promoveerden daarmee voor het eerst in de clubhistorie naar de 4e klasse. Een onvergetelijk mooi moment, dat uitbundig is gevierd. Volgens de altijd betrouwbare telling van Geert ten Dolle is Mike precies uitgekomen op 250 wedstrijden in onze hoofdmacht. Een perfecte timing om te stoppen en ook hem hebben we gefeliciteerd met deze mijlpaal en bedankt voor de mooie jaren, prachtige goals en scherpe opmerkingen.

Daarna nam Judith weer het woord en sprak zij Sander Tiggeloven, aanvoerder van ons 1e elftal, in aanwezigheid van zijn ouders, familie en vrienden toe. Het was namelijk zijn laatste thuiswedstrijd in Meddo 1, waarvoor hij zich 18 jaar heeft ingezet waarvan 12 jaar als aanvoerder. Zondag speelde hij zijn 355e wedstrijd en als verrassing voor Sander was zijn 2-jarige dochter Jette ‘pupil van de week’ en mocht zij mee het veld op om haar papa naar de middenstip te begeleiden.

Sander was nog maar 15 jaar toen hij zijn debuut maakte in Meddo 1. Een uitwedstrijd tegen EGVV. Zijn vader had uit de gein gezegd: “als je scoort, krijg je van mij 50 euro “. Dat heeft hij geweten. Op de terugweg moest deze eerst nog langs de pinautomaat om vervolgens in de kantine direct met Sander af te rekenen.

Na de jeugd is Sander direct in het eerste elftal gaan voetballen. Hij heeft als laatste man veel ballen voor het doel weggehaald en veel punten gescoord uit de vrije trappen en penalty’s. Tijdens zijn hele voetballoopbaan heeft Sander maar één penalty gemist.

Juni 2019 was hét hoogtepunt van Sanders voetbalcarrière én van heel Sc Meddo. Het team heeft samen geknokt om uit de vijfde klasse te komen en dat werd beloond. Zij wonnen van Rijnland in de nacompetitie en met Sander als aanvoerder promoveerde Meddo 1 naar de vierde klasse.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal zat Sanders taak erop. Zijn team maakte een erehaag voor hem en onder luid applaus van alle toeschouwers werd Sander bedankt voor zijn jarenlange inzet voor het 1e elftal van Meddo.

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop