Menu

Deel bericht

WhatsApp

Geslaagde reanimatie- AED-instructie avond bij Sc.Meddo  

Eindelijk konden we na 2 jaar corona weer een reanimatie – AED-instructie in onze kantine organiseren voor onze vrijwilligers en leden . Een mailtje naar onze sponsor, Everink Brandbeveiliging en op woensdag 1 maart konden we aan de slag.

Veelal waren het onze kantinevrijwilligers die present waren maar ook enkele jeugdtrainers sloten aan bij deze avond.

De instructie werd verzorgd door Karin Gierkink van Action & Care uit Lichtenvoorde, daarbij geassisteerd door Moniek.

Ze leidde ons door de avond met veel praktijkvoorbeelden, wat je zoal kunt meemaken als je bij een situatie komt waar hulp nodig is. We mochten deze avond veelvuldig oefenen op de 4 meegebrachte reanimatiepoppen en daarbij gebruik van een AED. Ook heel nuttig was de gespeelde situatie waarbij we onze eigen AED uit de kast gingen halen. Al met al een zeer geslaagde avond waar onze kennis weer werd bijgespijkerd en voor sommigen een nuttige eerste kennismaking met een reanimatietraining.

Marco en Sven van Everink Brandbeveiliging waren zelf ook aanwezig om vragen te beantwoorden en tips te geven over de AED-apparatuur. Sven kwam zelf ook nog even de vloer op om als slachtoffer te spelen zodat de stabiele zijligging gedemonstreerd kon worden.

Verder gaven Marco en Sven aan dat ons AED-apparaat weer nagekeken was en de brandblussers zijn vervangen door nieuwe exemplaren zodat alle hulpmiddelen voor een veilig sportcomplex weer up to date zijn. Dank daarvoor is op zijn plaats.

Verder dank aan een ieder die deze avond aanwezig was en we hopen dat we de opgestoken kennis niet in praktijk hoeven te brengen en mocht dit wel zo zijn, zijn we goed voorbereid.

 

 

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop