Menu

Deel bericht

WhatsApp

Kirsten en Aafke meer dan 250 wedstrijden in Vrouwen 1 Sc Meddo

Zondag 15 mei konden dan eindelijk de dames gehuldigd worden.

De 250 wedstrijden hadden ze al eerder vol, maar corona gooide roet in het eten om de dames een mooie huldiging te geven. Dan maar in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen, want beide dames stoppen met voetballen in hun team waar ze zolang gespeeld hebben.

Kirsten werd lid in oktober 1996 en is dus ook 25 jaar lid van Sc. Meddo en speelde zelfs haar 1e wedstrijd in het vrouwen (toen nog dames)team in seizoen 2001-2002. Kampioen werd ze in seizoen 2010/2011. Uiteindelijk speelde ze 284 wedstrijden (competitie en beker) en mocht ze helaas vanwege een knieblessure niet spelend stoppen.

Wat zeker noemenswaardig is, is dat Kirsten is blijven voetballen in Meddo ondanks studie en later wonen en werken in Deventer. Iemand met karakter, een echte aanvoerder die haar team op sleeptouw kon nemen en op scherp zetten. De meeste wedstrijden spelend als centrale verdediger, maar ze pikte zeer zeker ook haar doelpunten mee.

Daarnaast lang actief geweest in de sponsorcommissie van onze club en wat heel bijzonder is, de ontwerpster van ons huidige wedstrijdshirt met de nostalgische V weer subtiel op de borst, ons oprichtingsjaar in de boordkraag en natuurlijk ook de Achterhoekse vlag erin verwerkt.

Aafke werd lid in augustus 2004 en ging spelen voor het vrouwen team in seizoen 2006/2007 en ook zij werd kampioen in 2010/2011. De teller van Aafke staat momenteel op 279 gespeelde wedstrijden. Zij speelde haar meeste wedstrijden centraal op het middenveld.

Wat bijzonder is dat er best veel overeenkomsten zijn tussen beide vrouwen. Niet alleen spelend bij Sc. Meddo maar ook zeer betrokken bij de club. Ook Aafke is al heel lang actief in de sponsorcommissie en ook nog een tijdje in de technische commissie. Aafke is de huidige aanvoerder van Vrouwen 1 en zeer betrokken bij het welzijn van haar teamgenoten. Je kan Aafke altijd vragen om ergens over mee te denken, een echte teamplayer en verenigingsmens.

Ook zij ging studeren en elders wonen om vandaaruit elke week weer terug te keren om te trainen en te voetballen bij Sc. Meddo. Ze heeft er nog even overgedacht om elders te gaan spelen om te kijken of ze ook op een hoger niveau uit de voeten kon, maar ze heeft dit plan niet doorgezet en is ons al die jaren trouw gebleven.

Kirsten en Aafke ….

Groene tijgers

Aafke en Kirsten, het gaat jullie goed bij alles wat je nog gaat doen en we zien jullie vast en zeker nog weer langs de lijn bij Sc. Meddo

Bestuur Sc Meddo

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop