Menu

Deel bericht

WhatsApp

KNVB: uitkomsten onderzoek RIVM worden niet weerlegd

N.a.v. een uitzending van Zembla kwam de KNVB met het volgende bericht:

In een uitzending van televisieprogramma Zembla is woensdag 15 februari opnieuw aandacht besteed aan kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. Daarover publiceerde het RIVM in december dat het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar is.

De veiligheid en gezondheid van onze leden is van groot belang. De KNVB was daarom blij met de opdracht van de minister van VWS aan het RIVM in oktober 2016 om extra onderzoek te doen naar eventuele gezondheidsrisico’s van spelen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. Dat nader onderzoek was wat ons betreft nodig.

Onafhankelijke klankbordgroep

Het onderzoek van het RIVM heeft uitgewezen dat het veilig is om op kunstgrasvelden te sporten. We hebben daarbij begrepen van de onafhankelijke wetenschappelijke klankbordgroep dat het RIVM-onderzoek en de uitkomsten de wetenschappelijke toets de kritiek kunnen doorstaan.

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla heeft de KNVB contact gehad met RIVM. Gebleken is dat de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM niet worden weerlegd door de inzichten die in uitzending van Zembla worden getoond. Dat betekent dat de conclusie blijft staan dat het veilig is om te sporten op kunstgrasvelden.

Bekijk hieronder het complete dossier over rubbergranulaat in kunstgras.:

http://www.knvb.nl/assist/accommodatie/kunstgras/dossier-rubbergranulaat-kunstgras

 

M.v.g. Tom Meeusen

 

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop