Menu

Deel bericht

WhatsApp

Meddo wint eerste bekerwedstrijd met ruime cijfers

Dinsdagavond werd in Meddo de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld, tegen het in de 4e klasse voetballende KSV. Dit betekende tevens de eerste officiële wedstrijd voor Job te Molder (terug van Fc Trias), Job Geerdink (Fc Winterswijk) en Bram Jansen (Fc Winterswijk) in het eerste van Meddo.

Meddo begon wervelend aan de wedstrijd en al na een paar minuten werd na goed druk zetten een bal onderschept aan de rechterkant van het veld. Job te Molder gebruikte zijn snelheid en wist Michiel Tiggeloven te bereiken die vervolgens de bal van een meter of 20 in de verre hoek wist te schieten. Al snel hierna volgde de 2-0, opnieuw was het Job te Molder die aan de rechterkant opstoomde. Zijn voorzet werd binnengetikt door Dion Boeijink.
Een verkeerde inschatting van de verdedigers en keeper van KSV, zorgde ervoor dat Job de bal met zijn snelheid kon onderscheppen. Hij omspeelde de keeper en schoot de bal in een leeg doel. Nog voor de tiende minuut stond zelfs de 4-0 op het bord, een kopie van de 2-0. Job te Molder zette na een rush langs de lijn voor op Dion Boeijink, die de bal in het doel wist te schieten.

Al binnen tien minuten was de wedstrijd gespeeld, al deed KSV iets terug. Na licht pootje haken was het de spits van KSV die de penalty wist te benutten. Vlak voor rust wist Michiel Tiggeloven met een snijdende pass Dion Boeijink alleen voor de keeper te zetten, zijn inzet ging vervolgens in de korte hoek langs de keeper. Met een 5-1 ruststand werd de kleedkamers opgezocht.

Na rust had Meddo opnieuw de controle in de wedstrijd en gaf het weinig kansen weg. Er werden nog wel twee doelpunten gemaakt. Nadat Robin Navis werd vastgehouden in de 16 meter kon Sander Tiggeloven zijn penalty benutten. Ook wist Rick Krabben een corner bij de eerste paal binnen te koppen.

Een verrassende 7-1 uitslag die hoop biedt voor het nieuwe seizoen. Wel zal er dan elke wedstrijd met dezelfde beleving en concentratie gevoetbald moeten worden. Volgende week speelt Meddo om 20.00 uit tegen Viod Doetinchem.

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop