Menu

Deel bericht

WhatsApp

Nieuwjaarstoernooi en nieuwjaarsreceptie 2023

Op 8 januari jl. was het bij sportclub Meddo weer tijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Vooraf aan de nieuwjaarsreceptie werd door de jeugd en de senioren een onderling toernooi gespeeld. Iedereen speelde fanatiek mee en er werd onderling leuk gevoetbald. Uiteindelijk was het FC Twente die er met de kampioenstitel van door ging.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft Judith iedereen welkom geheten en een korte terugblik op het afgelopen jaar gehouden. Judith heeft nog eens de nadruk gelegd op de toekomst van onze mooie sportclub. We moeten nu in actie komen en daar is de werkgroep ´kansen voor SC Meddo´ al druk mee bezig. Hier zijn al een aantal hele mooie initiatieven uit voort gekomen. Met een speciaal woord van dank aan Roy Koldeweij die ontzettend veel tijd heeft gestoken in de voorbereidingen en aansturing van de werkgroep. Er staan nog veel functies open, middels het vacaturebord wat bij de club hangt kan men zien waar nog een keitje aan kan bijgedragen worden!

De jaarlijkse kerstactie heeft ook weer een mooi bedrag opgeleverd voor de club. De 3 topverkopen bij de jeugd waren op plek 3 Stijn en Thies van Hemert (€248,25), op plek 2 Jayden Rutgers (€ 314,75). Met kop en schouders stak Milan Klaver daar bovenuit met maar liefst € 668,50. Super dat jullie je zo inzetten voor deze actie! Bij de senioren waren er ook drie topverkopers waaronder uiteraard Dianne Ros en ook Dennis Raben en Niek Pampiermole hebben een fantastische bijdrage gedaan aan de mooie opbrengst. Iedereen bedankt voor jullie inzet!

Er was geen ontkomen aan. Alles wordt duurder, dus ook onze kantineprijzen… We moeten er nu echt aan geloven dat een pijpje geen € 2,- meer is, maar € 2,30. En de halve liter gaat naar € 3,-Gelukkig voor alle aanwezigen ging het niet in op 8 maar op 9 januari.

Een vast onderdeel van de nieuwjaarsreceptie is ook altijd de Gouden Kei. Dit jaar voor het laatst de uitreiking van de Gouden kei omdat er zoveel mensen zijn die zich inzetten voor de club. Het is onmogelijk om één iemand te nomineren. Iedere vrijwilliger is belangrijk, ongeacht wat ‘ie doet. In dat geval verdient iedereen een gouden kei. De laatste gouden kei is uitgereikt aan Juul Overkamp. Juul heeft jammer genoeg noodgedwongen zijn bestuurstaken moeten neerleggen. Juul was jarenlang betrokken bij de PR Commissie, Meddo Magazine en de Old Stars, hij was de huisfotograaf, is jeugdleider geweest, sponsor Tobra bij het jongste team en trouwe support bij vroeger zijn kinderen en nog steeds bij zijn kleinkinderen en bij het 1e elftal.

Lid van Verdienste: Eugène te Koppele en Jos ten Barge

Eugène is na zijn voetbalcarrière één jaar leider geweest bij het 2e. Doordat hij zelf fanatieker was dan het hele team bij elkaar ging dat niet werken. Vervolgens maar liefst 10 jaar lang grensrechter bij het 3e elftal. Inmiddels waren zijn eigen kinderen ook aan het voetballen en is hij trainer geweest van Sierd in de C en later ook de B-jeugd onder leiding genomen. In het D-team van Linde is hij zelfs ongeslagen kampioen geweest. Daarna weer grensrechter bij het tweede elftal voor een aantal jaar en toen het eerste elftal promoveerde naar de 4e klasse heeft hij de vlag overgenomen van Bennie Tiggeloven. Daar is hij nog 3 jaar vaste vlagger geweest en inmiddels gestopt. Nog altijd wordt er een beroep op Eugène gedaan en dat zonder problemen, een gouden vrijwilliger.

Eugène zet zich al ruim 28 jaar belangeloos in voor Sportclub Meddo. Hij heeft meegeholpen aan verschillende verbouwingen van de kleedkamers en kantine. Was medeorganisator van het huistoernooi en draait zijn hand niet om voor allerlei hand-en-spandiensten. Sportclub Meddo is erg dankbaar voor zijn inzet en daarom is Eugène benoemd tot lid van verdienste.

Heel veel leden van sportclub Meddo hebben Jos als jeugdtrainer gehad. 35 jaar lang heeft Jos week in, week uit training gegeven aan de B-jeugd. Knap hoe hij dit iedere week weer volhield en dan ook nog aan stel pubers die denken dat ze heel volwassen zijn. Daar draaide Jos zijn hand niet voor om. Hij had de groep goed in het gareel. Jos was duidelijk en direct en gaf al zijn trainingen in het plat. Hij zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt, daar heb je nog eens wat aan. Mede dankzij Els was Jos altijd op tijd om de trainingen te verzorgen. Naast het verzorgen van de trainingen deed en doet Jos nog meer. Zo reed hij 1x per maand het Hazenveld rond met een grote hanger om oud papier op te halen en is hij steevast iedere vrijdagochtend op ’t Konder te vinden bij de onderhoudsploeg.

Sportclub Meddo is ontzettend dankbaar voor de inzet van Jos en daarom is hij benoemd tot lid van verdienste.

Kijk voor de foto’s van de nieuwjaarsreceptie in de fotomap!

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop