Menu

Deel bericht

WhatsApp

Tom Meeusen benoemd tot erelid Sc Meddo

Afgelopen september is Tom gestopt als voorzitter van Sc Meddo en daar is tijdens de ledenvergadering al even aandacht aan besteed, maar dat is niet het enige wat hij voor club heeft gedaan. Eigenlijk is het allemaal ruim 62 jaar geleden begonnen bij zijn vader. Hij was één van de medeoprichters van Sc Meddo. Tijdens de oprichting woonde Tom met zijn ouders nog in Meddo, maar kort daarna zijn zij naar Winterswijk verhuisd. Tom heeft het grootste deel van zijn jeugd dan ook niet in Meddo gevoetbald, maar bij Fortuna in Winterswijk. Op latere leeftijd is Tom in Meddo gaan voetballen, als keeper bij de A jeugd. En het bleek wel dat dat een verstandige keuze was. Direct in datzelfde seizoen kampioen geworden met de A!

Bij de senioren was er geen plek voor een keeper dus werd Tom verdediger, een hele fanatieke. Onder leiding van Frank Verheijen is Tom in het seizoen van ’92/’93 opnieuw kampioen geworden, ditmaal met Meddo 1. Vanwege blessures moest Tom het voetballen helaas opgeven.

Toen het voetballen niet meer ging heeft Tom zich enorm ingezet voor Sc Meddo. Hij was o.a. medeoprichter van REMBO. REMBO was een groep enthousiastelingen die allerlei activiteiten organiseerden naast het voetballen. REMBO is een afkorting voor: Razend, Enthousiaste, Meedenkende, Bijzondere Organisatie

Ook is Tom samen met Andre Mentink oprichter van de zwerfvuilactie. Die zwerfvuilactie wordt nu nog steeds twee keer per jaar gelopen door de jeugd. Hier wordt jaarlijks nog steeds een mooi bedrag mee opgehaald.

In 2009 werd Tom jeugdvoorzitter en nam tevens zitting in het bestuur. En na drie jaar heeft hij het stokje van Joep overgenomen en is voorzitter geworden. 13 jaar heeft Tom in het bestuur gezeten, waarvan de laatste 10 jaar als voorzitter. Als voorzitter had hij een groot takenpakket: 1e aanspreekpunt binnen de vereniging, vergaderingen met o.a. het bestuur de Winterswijkse voetbal Federatie, gemeente, Meddo’s Belang, KNVB, stukken schrijven voor Meddo Magazine en daarnaast heeft Tom altijd zijn best gedaan om Sc Meddo positief uit te dragen.

Buiten al het bovengenoemde om was Tom binnen de club bij veel groepen betrokken. Voorzitter geweest van de TC , regelde alles rondom de Vriendenloterij, aanspreekpunt voor de KNVB, voor het kantinepersoneel, de schoonmaakploeg en de Keiloop organisatie. Dat laat wel zien dat hij een grote verbindende rol had en dat vond hij ook altijd heel belangrijk.

Tom is een betrokken persoon, toegankelijk voor iedereen en altijd met oprechte interesse. Hij gaat nauwkeurig te werk en heeft altijd alles tot in de puntjes voorbereid. Tom staat bekend om zijn goede, mooie en uitgebreide toespraken waar hij veel tijd aan besteedde. Ook nu hij gestopt is als voorzitter, is hij nog steeds betrokken bij de werkgroep “kansen voor Meddo” en onderdeel van de TC.

Sportclub Meddo wil Tom nogmaals enorm bedanken voor zijn inzet, drijfkracht, enthousiasme, toewijding en voor alle gezellige momenten bij de club. Tom is door het bestuur benoemd tot erelid van Sc Meddo. Gefeliciteerd!

Foto’s van de nieuwjaarsreceptie zijn te vinden in de fotomap.

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop