Menu

Deel bericht

WhatsApp

Veranderingen pupillenvoetbal ’17/’18

                                                                                       

Beste leden,

Al enige tijd is de KNVB in overleg met voetbalverenigingen om het pupillenvoetbal te vernieuwen. Middels deze brief willen wij u op de hoogte stellen van deze veranderingen.

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetballers. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau.

In de vernieuwde opzet voetballen vanaf het seizoen 2017/’18 pupillen onder 8 en onder 9 jaar (F jeugd), op een kwart voetbalveld partijtjes van 6-tegen-6. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. Ingooien wordt dribbelen en de rol van scheidsrechters wordt ingevuld door spelbegeleiders, om het spel voor kinderen in goede banen te leiden. In het huidige seizoen spelen deze leeftijdscategorieën nog 7-tegen-7 op een half veld.

Vanaf volgend seizoen wordt er door de KNVB geen klassement meer bijgehouden voor de F jeugd. Voor kinderen van die leeftijd staat de uitslag op zaterdag centraal. Hiermee worden onnodige spanningen en onplezierige situaties voorkomen. Wedstrijden winnen blijft van belang en de uitslagen worden gebruikt om teams van dezelfde sterkte tegen elkaar te laten spelen, zodat kinderen iedere week op hun niveau kunnen voetballen.

De aller jongsten, die op spelenderwijs willen kennismaken met voetbal, zijn op de zondagochtend van harte welkom bij de mini F-jes.

In het seizoen 2018/’19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 jaar (E en D jeugd) ook met de nieuwe wedstrijdvormen. Hierover zullen wij u later informeren.

 

Met vriendelijke groet,

Jeugdbestuur Sc Meddo

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop