Menu

Deel bericht

WhatsApp

Wassen van de voetbalkleding

Sinds 2018 wordt bij Trias de voetbalkleding in een eigen wasserette gewassen door mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Onder begeleiding van Estinea leveren zij als dagbesteding een waardevolle bijdrage aan onze maatschappij. Een prachtig initiatief.

Het bestuur heeft het afgelopen seizoen gekeken of wij dit ook in Meddo zouden kunnen organiseren, maar dit bleek niet haalbaar. Daarop is er contact gezocht met Trias en Estinea om te overleggen of wij niet bij hen aan zouden kunnen sluiten.

Al snel werd duidelijk dat dit haalbaar bleek en met ingang van het nieuwe seizoen gaat alle kleding van sc. Meddo dan ook gewassen worden door Estinea medewerkers bij Fc. Trias. Daarvoor moest de wasserette wel aangepast worden, zijn er extra medewerkers geworven en is hun werkschema aangepast. Gelukkig was dit redelijk snel te regelen, zodat we er mee kunnen gaan starten. Hier zijn we enorm blij mee, want op deze manier kunnen wij ook een mooie bijdrage leveren aan dit belangrijke initiatief. Dit betekent dat we geen aanspraak meer hoeven te doen op onze eigen was vrijwilligers en hoeft er per team bijna geen financiële bijdrage geleverd te worden.

Inmiddels zijn we volop druk met de voorbereidingen. Er zijn zakken aangeschaft waarin de shirts, broeken en sokken apart verzameld dienen te worden en zijn we druk doende om het vervoer heen en terug te realiseren, zodat de tenues voor aanvang van de wedstrijden weer schoon in de rekken staan. Uiteraard komt er een ook uitgebreide toelichting in de tassen, zodat alles volgens afspraak gewassen kan worden.

Omdat de voorbereidingen nog niet helemaal rond zijn zal er de komende weken nog door eigen vrijwilligers gewassen moeten worden, maar bij aanvang van de competitie zal alles naar Trias gaan.

 

Bestuur

Sc. Meddo

Bestel Sc Meddo kleding

via onze clubshop